Presse

PRESSEMEDDELSE:

DANMARKS BEDSTE BURGER 2021

Danmarks Bedst Burger 2021 er endeligt kåret, og i år går prisen til, den stræbsomme og provokerende Peter Kolos fra Hungry Dane Burgers.

”Branchens Sorte Får, slår både Noma’s Popl Burgers og sidste års vinder fra Århus, samt de resterende 6 finalister, med en burger ud over det sædvanlige”, siger Jesper Wieder fra Danmarks Bedste.

Godt nok vandt Hungry Dane sidste år prisen som Danmarks mest innovative burger, og er med fem lokationer i Danmark, et i Sverige og snart London og Saudi Arabien finalens mest internationale burger-pusher, men dette er ikke det vigtige for Peter Kolos alias Doc’tor Dane, som har forberedt sig på denne finale, siden han sidste år lovede at fremkomme med en hamburger, der ville flytte grænser.

Dommerne skrev blandt andet i deres vurdering: ”Næsten den perfekte burger”, sagde Burger Queen of Copenhagen”

”Feltet i år var særdeles stærkt, og ikke mindst tanken om at skulle konkurrere med Popl (Noma’s burger), motiverede mig ud over det sædvanlige”, siger Peter Kolos

”Dette er 11 måneders hårdt arbejde, det er mange hundrede burgere senere, det er så stort at vinde i år, at jeg ikke kan sætte ord på det. Tænkt at slå, nu verdens næstbedste burger, i en ægte konkurrence. Ikke noget med udelukkende Facebook afstemninger, men dette er folket og de kompetente dommere der har talt.

Jeg tror ikke det rigtigt går op for mig før om nogle dage.

Jeg takker Konditori La Glace, samt Jalm & B for at være med i processen omkring den unikke burger bolle, Slagter Lund for at give mig feedback til bacon og stegningen i andefedt, til Grambogård for at hakke den lækreste sagtige bøf og ikke mindst Jackie for troen på mig, når jeg havde ændringer til vores burgercreme.” siger Peter Kolos efter præmieoverrækkelsen.

Jan Bak, melder fra Den Danske Pavillion på World Expo i Dubai, at det ikke kommer som en stor overraskelse for ham. ”Peter er nok den mest dedikerede burger-pusher, jeg nogensinde har oplevet. Jeg ville slet ikke kunne forestille mig, at Peter deltog i en konkurrence uden at være mindst dobbelt så forberedt hos sine modstandere.”

Da Jan, allerede for 2 år siden valgte at Hungry Dane til at skulle repræsentere Danmark på verdens største udstilling fra 01.November til 30. marts 2022, var det da også den støbte helhed, der gjorde valget at Hungry Dane, så umiddelbart, siger Jan Bak.

”Der er ganske enkelt få, der lever sig ind i burgere som Peter”, siger Jan mens han lykkeønsker Hungry Dane med prisen over telefonen.

Vinder af folkets pris går og til Hungry Dane

Vinder af årets mest innovative burger går til Dandelion fra København

Årets dommere: Michelin kok David Kikillus, Jamie Lee Kødbyens Fiskebar og bloomber.com, @denskaldedekok, Martin Guf ”Burger Lover No. 1”, Jorge Raminez ”El Jefe” og Juicy Latino, @burgerdudes of Sweden, @snackspert of Holland, @missmadglad, @burgerqueenof copenhagen

Danmarks Bedste Burger Fra Hungry Dane ser således ud:

Bolle der er en kloning af en Japansk Milk Bun og en Potato Bun, hvor man bruger kogte kartofler i stedet for traditionel kartoffelmel, som steges i frisk andefedt fra Slagter Lund og tilsættes et stref af salt fra Himalaya. Hungry Danes burger creme der består af en rørt mayo, røget chipotle, langtidsstegt Ungarsk rød peber og Jalapenos, fransk sennep og italiensk Peccorino danner den cremede base, mens finskåret rødt spidskål giver knas.

Bøffen er 150g friskhakket Grambogård okse der korttids marineres i Jack Daniels, og gives et tyndt lag af en fermenteret tomat relish, så syren er i balance. Til sidst smeltes Hungry Danes karaktiristiske ”triple cheese” hvoraf Peter Kolos selv henter den hemmelige Suluguni fra Georgien og herligheden pyntes med hårdt stegt bacon, der til lejligheden har ligget i øl i 24 timer.

Årets Burger Haj

  1. Burger Queen of Copenhagen, Julie Mollerup
  2. Miss Madglad, Pia Brixved
  3. Carsten Olsen, Den skaldede Kok

Sideløbende med konkurrencen til Danmarks Bedste Burger, har de tre dommere den interne konkurrence om årets Burger Haj. Hvem har sammenlagt fundet de tre bedste burgere? Sidste års vinder Miss Madglad har igen i år taget 5 kilo på i sine prøvespisninger, men dette er ingen garanti for at vinde.

 

Som en stor ære er året pokaler doneret og udfærdiget at Danmarks Burger Kunstner nummer et, selveste Jens Andersen “Jenno”, der også har fået opgaven at skulle udsmykke en del af den danske pavilion på World Food i Dubai. Som pressen skrev “fra rendesten til millioner”, så går turen lige via København med pokalerne til Danmarks Bedste Burger og årets Burger Haj.