Danmarks Bedste Romkugle

Som en del af Danmarks Bedste, har vi besluttet at introducere Danmarks Bedste Romkugle.
Denne konkurrence har til formål, at sprede kendskabet til de mange muligheder, der findes for denne danske specialitet.
 
På Sjælland hedder det en Romkugler, mens nogle steder hedder det trøfler. Uanset navn, så er produktet den samme kage. Der er tale om bagerklassikeren med tilsat romsmag og dækket med chokoladekrymmel.
 
Kagen har været kendt og elsket i generationer, men den helt indiskutable historie er svær at blive klog på. Dertil diskuteres det, og det fortaber sig stadigt, hvem der egentlig opfandt Romkuglen. Dog er det sikkert, at der er tale om er dansk specialitet.
 
En gammel skrøne siger, at Romkuglen hovedsageligt består af kagekrummer fejet op fra bageren gulv. Dette har dog på ingen måde hold i virkeligheden, og man kan få den tanke, at rygtet i sin tid er startet af konkurrerende bagermestre, der var misundelige over den lyse idé, som ophavsmanden til Romkuglen havde fået.
 
Hos bageren er Romkugler en genial metode til at undgå, at gode kagerester går til spilde, og set fra et forretningsmæssigt- og bæredygtigt synspunkt er det smart, at noget, der ellers ville blive smidt ud, i stedet kan anvendes i en ny kage.

Op til selve finalen prøvesmager vi så mange forskellige Romkugler, som vi kan komme i nærheden af. Disse vurderes af vores team af frivillige smagsdommere, der i fællesskab vælger 6 finalister. Finalisterne blindsmagers af et panel, bestående af repræsentanter for “Den Søde Tand”.

Kravene for at komme i finalen er:

1) Romkuglen skal kunne købes i detail.

2) Der uddeles pris for den klassiske og den innovative Romkugle.

3) Finalisterne skal selv sørge for levere finale produkterne til dommerne i finalen.
 
NB: skulle man være blevet overset, eller har du et forslag til hvilken Romkugle vi bør prøve, så giv os endelig besked.